Monday, January 23, 2006

Reunion Meeting

1st reunion meeting..
last sunday 22 januari 2006 Alamanda Putra jaya...
sume dlm pic tu ialah kaum ibu yg bawak baby memasing.. except me n syitut.
dah macam mini reunion plak bila more than 30 people turn up.
tak expect pun seramai ini..
but i love this pic.. taken from yG. Kid did this. cool...

looking forward for next meeting..
hope a better place yg tak crowded cam Alamanda tu..
but it's fun to see all of them again..

Wednesday, January 04, 2006

my BEST FRIEND

axxx : sorry
me : for?
axxx : for whatever
me : sorry for no reason?
axxx : whatever
me: ego tinggi sangat ... that's the reason since 10 years ago..
me: be specific for once?
axxx : whatever
me: thanks
axxx : ok
me: for reminding me that i'm not worth even a cent to you... thanks again..
axxx: oh fuck
axxx : i'm apologising
axx : herea
xxx: if u dont worth a cent i will not be doing this
axxx : hello?
axxx : whatever suits you
axxx : happy new year
axxx : have fun and enjoy the day
axxx : cheers
axxx : bye

after this 'conversation' i found this in his blog..

NOTHING WOULD BE PERFECT!!! what's so hard there not to understand, it's the natural law of life... nothing could be fucking perfect. People should realised that so there would be less dissapointment in their miserable lives, Everything has the possibility to screwed up however meticulous the plan was? And living with less anticipation or less target could make you happier and that's one of the truth in life that should be taught early in the god damn school system and to think the government would rather prefer to teach sex to some 8 years old is a fucking comedy. I've always believe that every gains to someone will be a loss to another so by that i could enjoy my life, eventhough when the loss is suffered by me, but if we could anticipate that not everything could be right always you'll tend to lead a happier life. BUT no, some people just wouldnt learn.. fucking wanker betul. so enough blabbering today hehe thank you for reading this or not.. Cheers

Monday, November 07, 2005

keje sorang

kita merancang...
isnin.. 7 november... syawal ke5..
takde org yg keje pun... dah tu kosong je dept ni..
the chinese pun cuti... errkkk sape yg raya ni...
boring tapi best gak keje sesorang ni... bleh buat filing yg tertangguh ni..
dah menimbun...

RAYA???
hmm.. menarik gak.. sume balik... diorang kacau dodol ..
mlm plak main mercun...
punyalah bertahun tak main camtu.... seronok je rasa...
dah tu dlm hujan pun nak main gak sbb as usual semua akan balik rumah memasing lepas kenduri...
apa lagi raya??? takde apa.. first raya dr tgh hari sampai ke malam tengok tv.. dan seterusnya sampai semalam.. dan hari ni start keje balik...

hehehe cam biasa je yg meriah n terasa raya cuma malam raya masa kenduri takbir rumah ke rumah...

hmm.. sambung keje la..

Wednesday, October 26, 2005

lagi 8 hari nak raya!!!
banyaknya belum siap..
kain dah potong belum cantum lagi nak jadikan baju...
gam je dgn gam gajah tu mak kata... oh tidak!!!
kuih raya yg angan2 nak buat pun tak buat lagi...
balang kuih janji nak buat tuk mak pun tak sentuh lagi...
even kad raya dah tulis pun tak terpos lagi ni....
sejak isnin banyak plak kete kat jalan... hmm.. nak raya ni ramai org beli kete baru kot...
hari ni kena balik cepat la... kang jam plak cam 2 hari berturut ni...
mlm ni nak jahit baju n buat kuih raya... cam la sempat.. kena buat kuih kot...
we'll see...

Wednesday, October 12, 2005

My new hobby!!



hehehehe.. dah start bulan puasa...
dah seminggu pun.. n bulan puasa ni dah start new hobby..
yg mungkin boleh buat duit kot dlm bulan Ramadhan ni.

last saturday pegi kelas glass painting...
dah lama sebenarnya nak attend kelas2 cenggini..
tapi masa , duit dan logistik tak mengizinkan.
akhirnya dpt gak belajar. lepas je kelas tu terus je rasa tak sabar nak menconteng lagi.
tapi material takde. jawabnya kena beli. dah la hujung bulan..(for me sbb gaji masuk 20hb)
since bulan puasa budget tuk makan tak guna sangat (actually lagi banyak belanja kat pasar ramadhan... :)) beli la gak.
nasib jumpa k lin dpt la beli set dia yg dia dah peram selama setahun (agaknya...??!!..kes bakat terpendam la ni..)
petang ahad lepas pegi beli balang2 plain n gelas2n start menconteng..

akhirnya mlm tadi dah habis semua balang MILO mak kat dapur, 12 balang kuih raya n 3 gelas.
org kata apsal la nak buat cam takde keje lain kan... tapi kalau dah suka tv tu cerita camne best pun tak tengok.. leka membelek masterpiece... hehehehe

ingat nak letak kat booth flea market weekend ni. 3 botol RM10.. my friend kata murah tapi nak test market gak sebenarnya...
semalam bawak dtg office .. ramai gak terpesona... chewah... suka hati je...

ambik gak gambar2 balang2 tu sume tapi tah mana silapnya takleh upload plak la...
kena gi beli digital camera ni.. hp camera tak cantik sangat blru semacam je..(ke teratai yg tak reti ambik gambar...)

contoh hasil kerja tangan ku... cantik tak?? hehehehe

Tuesday, September 27, 2005



2nd day -XPLORACE..
bergaya sebelum terbakar kat matahari...
pukul 3ptg tu...

First activity...
main tepi pantai...
ni gambar my team..

Tarian Pokok KELAPAK...


staf yg assist kitorang selama 4 hari kat sana..
sebesar2 tempat tu kitorang 36 org je occupied...
tapi memang best...
rasa dok dlm hutan.. dah tu pantai cantik sangat...

Monday, September 26, 2005

Berehat... Bercuti....


Lamanya tak jenguk blog ni... sebulan lebih dah... sampai hilang add web ni... hmm..
bukannya tak mau menulis ... byk sangat isu yg nak ditulis.. dlm sebulan memacam yg jadi.. yg sedih... yg gembira... yg takde perasaan...

tapi kita lupakan dulu yg sedih2 tu kan..
ni nak cerita camne happynya dpt pegi bercuti!!!
walau pun bukan la total cuti .. ada program masa cuti tu tapi kira cutilah gak...
bergembira sakan.. yelah kalau nak cuti sendiri bila la agaknya tu kan..

tapi tengoklah gambar kitorang ni... kegembiraan terserlah.. padahal baru je sampai kat tempat tu less than 1 hour lepas dok dlm bas dekat 6 jam gak la...

yelah dah lama dok dgn asap2 kenderaan yg banyak kat lembah klang ni.. sesekali dok tepi laut yg indah .. pasir putih bersih dan angin sepoi2 bahasa.. siapa yg tak rasa happy kan....


panjang cerita gi bercuti ni...
ini dulu la mukadimahnya...
dah gelap ni ... balik dulu... kita sambung lagi cerita gembira bercuti ni nanti...!!!